KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Historia

We wrześniu 1974 roku powstało Państwowe Przedszkole przy Szkole Podstawowej nr 103 przy ulicy Jodłowej 5/9 i właśnie ta placówka stanowi podwaliny Przedszkola nr 56. Pierwszym dyrektorem była Pani Eugenia Borer.

Nasza placówka swoją działalność w budynku przy ulicy Gubinowskiej 28/30 rozpoczęła we wrześniu 1988 roku. Dyrektorem przedszkola była już Pani Danuta Sutkowska, która sprawowała tę funkcję przez wiele lat.

W roku 2000 nasza placówka została połączona z Przedszkolem nr 369 znajdującym się przy ulicy Radosnej, budynek przedszkola został wyremontowany a na potrzeby większej ilości wychowanków dobudowano piętro.

W październiku 2001 roku w 25-lecie placówki odbyło się uroczyste poświęcenie budynku Przedszkola nr 56 po nadbudowie. Na mocy uchwały Przewodniczącego m. st. Warszawy z dnia 12 września 2005 roku nasze Przedszkole otrzymało nazwę "Wesołe Kubusie".

W kolejnych latach dyrektorami naszej placówki były Pani Małgorzata Majcher, Pani Renata Bontron i pełniąca obowiązki dyrektora Pani Ewa Błażyńska.

Obecnie dyrektorem Przedszkola nr 56 jest Pani Ewa Popek - Kucharska. Funkcję wicedyrektora w naszym przedszkolu sprawuje Pani Ewa Dudaref. Nad sekretariatem przedszkola opiekę sprawuje Pani Urszula Jocz.